Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā viegli sakuļ olas un olu dzeltenumus. Jāsakuļ tikai nedaudz, lai samaisītos olu baltumi ar dzeltenumiem.
Pielej kondensēto pienu un parasto pienu, vaniļas esenci. Visu samaisa.
Katlā izkausē cukuru. Pagaida, līdz tas sāks apbrūnēt un iegūs zeltainu nokrāsu.
Dažas reizes pievieno karstu ūdeni. Uzmanīgi, cukurs putos un var tašķīties.
Maisa, līdz veidojas vienmērīga masa.
Iegūto karameles cukuru ielej cepšanas traukā.
Pasvārsta uz visām pusēm, lai karamele vienmērīgi izklājas pa visu trauka virsmu.
Olu masu ielej cepšanas traukā pa virsu karamelei. Izmanto 17 cm diametra trauku. Var izmantot arī pudiņam paredzētus mazus keramikas trauciņus.
Trauku ievieto cepeškrāsnī uz restītēm un ieslēdz tvaika funkciju.
Cep 40 minūtes 100 C grādu temperatūrā. Ja cepeškrāsnī nav šādas funkcijas, pielej ūdeni, nosedz cepšanas trauku un cep 45 minūtes 160 C grādu temperatūrā. Ja ceps mazos trauciņos, tad cepeškrāsnī ar tvaika funkciju cepšanas laiks būs aptuveni 15 minūtes, bet parastā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.
Deserts ir izcepts, kad, pakustinot trauciņu, krēma iekšpuse nedaudz kustas, bet vairs nav šķidra.
Pēc izņemšanas no krāsns ļaut atdzist.
Pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj ledusskapī uz nakti.
Ar nazi uzmanīgi atdala pudiņu no cepšanas trauka malām. Nosedz ar šķīvi un apvērš otrādi. Tā pudiņš nokritīs uz šķīvja, bet karameles slānis būs virspusē.
Lai labi garšo!