Foto: Publicitātes foto
Sulīga kokosa piena mērce ar laima sulas skābumiņu, zivs mērces sāļumu un eksotisko karija garšvielu – jauna laša garša.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.laša fileja200 mlkokosriekstu piens1 gab.laims2 gab.ķiploka daiviņas2 TKsarkanā karija pasta2 TKzivju mērce eļļa cepšanai pēc garšassāls, pipari Māksla gatavot mājās

Pagatavošana

1

Lasi apcep pannā uzkarsētā eļļā, dažas minūtes no katras puses.

2

Pievieno sāli un piparus.

3

Izņem un noliek lasi sāņus (iekšpusē tas vēl nebūs pilnībā izcepies, bet vēlāk vēl būs jāsautē). Iztīra pannu.

4

Nelielā eļļas daudzumā apcep sīki sasmalcinātu ķiploku un karija pastu.
Pielej kokosa pienu.

5

Liek pannā apcepto zivi un sautē 4-6 minūtes uz vājas uguns, arvien aplejot ar mērci.

6

Pielejiet zivju mērci. Pēc garšas piespiediet laima sulu.

7

Pagaršo, ja vēlas sāļāku garšu, pielej vēl zivju mērci. Ja gribas vairāk skābuma, piespiež vēl nedaudz laima sulas. Ja vēlas vairāk asuma, var pievienot vēl karija pastu (pirms tam to izmaisa nelielā daudzumā kokospiena vai ūdens).

Šādi pagatavotu lasi var pasniegt kopā ar rīsiem (sevišķi ar basmati vai jasmīna rīsiem) vai āziešu nūdelēm.

Pasniedzot ēdienu, apbārstiet to ar zaļumiem (piemēram, koriandru). Vēl papildus var uzslacīt laima sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!