60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās1 kgtomāti2 gab.nelielas paprikas1 gab.sarkanais sīpols pēc garšassvaigi garšaugi – timiāns, rozmarīns u,c. olīveļļa pēc garšassāls, pipari pēc garšasmedus vai cukurs
Pagatavošana
1
Tomātu virspusējo daļu krusteniski iegriež un noplaucē ar karstu ūdeni. Nomizo miziņas.
2
Cepšanas traukā izkārto tomātus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un papriku sadalītu četrās daļās. Pārslaka ar eļļu.
3
Trauku nosedz ar foliju un ievieto uz 40 minūtēm līdz 200 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī (vai – līdz dārzeņi kļūs mīksti).
4
Arvien pieskata, lai dārzeņi nepiedegtu. Noņem foliju, pielej medu, uzber garšaugus, samaisa. Pievieno sāli, piparus.
5
Sasmalcina. Ja jūtams skābenums, pievieno vēl cukuru vai medu. Samaisa.
6
Ja plānots zupu baudīt aukstu, pēc atdzesēšanas obligāti vismaz uz stundu patur ledusskapī (vislabāk – uz nakti). Pasniedzot ēdienu, pārslaka ar olīveļļu.
Receptes cukura diabēta slimniekiemMazkaloriju ēdieniĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemSarkanie sīpoliTomātiDārzeņu zupasBiezzupas un krēmzupas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit