Foto: Publicitātes foto
Brīnišķīga ar savu vienkāršumu, šī zupa lieliski garšo gan auksta, gan silta. Ja vēlaties sātīgāku – apcepiet un pievienojiet šķiņķi vai garneles, vai mocarellas sieru.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās1 kgtomāti2 gab.nelielas paprikas1 gab.sarkanais sīpols pēc garšassvaigi garšaugi – timiāns, rozmarīns u,c. olīveļļa pēc garšassāls, pipari pēc garšasmedus vai cukurs

Pagatavošana

1

Tomātu virspusējo daļu krusteniski iegriež un noplaucē ar karstu ūdeni. Nomizo miziņas.

2

Cepšanas traukā izkārto tomātus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un papriku sadalītu četrās daļās. Pārslaka ar eļļu.

3

Trauku nosedz ar foliju un ievieto uz 40 minūtēm līdz 200 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī (vai – līdz dārzeņi kļūs mīksti).

4

Arvien pieskata, lai dārzeņi nepiedegtu. Noņem foliju, pielej medu, uzber garšaugus, samaisa. Pievieno sāli, piparus.

5

Sasmalcina. Ja jūtams skābenums, pievieno vēl cukuru vai medu. Samaisa.

6

Ja plānots zupu baudīt aukstu, pēc atdzesēšanas obligāti vismaz uz stundu patur ledusskapī (vislabāk – uz nakti). Pasniedzot ēdienu, pārslaka ar olīveļļu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!