Franču ābolkūka
Foto: Privātais arhīvs
Kad sezonas āboli stāv virtuvē maisos un trūkst ideju, kur vēl tos pielietot, pagatavo šo garšīgo ābolkūku. Tās smarža gatavošanas laikā radīs ziemīgu noskaņu, un gardu muti ar to mielosies visa ģimene. Recepti iesaka "Instagram" lapas "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgāboli0.3 gab.citrona sula SAUSĀS SASTĀVDAĻAS:60 gauzu milti3 ĒKstēvija1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls MITRĀS SASTĀVDAĻAS:2 olas40 mlpiens2 TKmandeļu-kokosriekstu sviests VIRSKĀRTAI:1 ola1 ĒKsaldinātājs saujarieksti50 gkrēmsiers pūdercukurs

Pagatavošana

1

Uz cepamās formas izklāj cepampapīru.

2

Ābolus nomizo un sagriez šķēlītēs. Apslaki ar citrona sulu, lai nesabrūnē.

3

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas.

4

Otrā bļodā sajauc mitrās sastāvdaļas, samaisi un apvieno ar sausajām. Masu rūpīgi samaisi vai arī sajauc ar mikseri.

5

Mīklas masu lej uz āboliem un tos pārcilā, lai āboli būtu vienmērīgi sajaukušies.

6

Iegūto mīklas-ābolu masu liec cepamajā formā, ar rokām izlīdzini.

7

Cep 175 grādu temperatūrā 20 minūtes.

8

Sagatavo virskārtas masu, viegli saputojot olu, pievieno saldinātāju, riekstus un krēmsieru.

9

Kad kūka cepusies 20 minūtes, izņem no cepeškrāsns, pārlej ar virskārtas masu un liec atpakaļ cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Virsu piesedz ar cepamo papīru.

10

Atdzisušu kūku ņem āra no formas, pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!