60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gsviests200 giesala ekstrakts200 gbrūnais cukurs1 ola500 grudzu milti0.5 TKdzeramā soda0.5 gab.paciņa piparkūku garšvielu
Pagatavošana
1
Katliņā, uz lēnas uguns kausējot, sajauc sviestu, iesala ekstraktu, brūno cukuru un piparkūku garšvielas.
2
Šim virumam jābūt stipram un saldam. Pieliekot miltus, garša paliks maigāka.
3
Kad masa atdzisusi, pievieno sodu, miltus un sāc mīcīt, līdz mīkla gatava.
4
Rudzu milti piebriedīs, tādēļ mīkla var būt arī mīkstāka.
5
Mīklu pāris stundas atpūtini ledusskapī un tad jau var ķerties klāt cepšanai.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit