Mārīte Eglīte mafini
Foto: Privātais arhīvs
Mazos svētkus varam radīt mēs paši. Kopā uzcepot un nobaudot kādu kārumu, māju piepilda kārdinošs aromāts un prieka sajūta radīta. Šie kēksiņi būs viegli, ne pārāk saldi, bet bezgala gardi. Mafinu recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 banāni270 gmilti3 ĒKbrūnais cukurs1 ola150 gpaniņas80 golīveļļa1 TKcepamais pulveris1 TKsoda150 gbaltā šokolāde saujasaldētas avenes

Pagatavošana

1

Lielā bļodā samīci banānu.

2

Pievieno olu, eļļu, paniņas, cukuru un šķipsnu sāls.

3

Visu samaisi viendabīgā masā.

4

Šķidrajā masā iesijā miltus, cepamo pulveri un sodu, kārtīgi samaisi.

5

Balto šokolādi sakapā ar nazi nelielos gabaliņos, pievieno mīklai.

6

Avenes ar pirkstiem saspied un pievieno mīklai.

7

Vēlreiz visu samaisi un liec mafinu formiņās.

8

Cep 170 grādu temperatūrā 25–35 minūtes.

Lai labi garšo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!