Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tītara fileju samal.
Sarīvē burkānus.
Sasmalcini sīpolus, ķiplokus.
Smalki sagriez papriku.
Sasmalcini šampinjonus.
Sarīvē sieru un sagriez šķēlēs mocarellu.
Uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas un apcep sīpolus, ķiplokus.
Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus, papriku. Visu apcep.
Pievieno sēnes. Kad tās sāk kļūt tumšas, pievieno konservētos tomātus un zaļumus.
Uz lēnas uguns visu sautē.
Paralēli apcep tītara malto gaļu, lai gaļa kļūst balta.
Visu sajauc kopā un 15 minūtes pasautē uz pannas.
Taisi lazanjas mērci. Katliņā izkausē sviestu, iemaisi miltus. Kad izveidojas bieza masa, pievieno pienu.
Nepārtraukti maisot, karsē, līdz iegūsti vidēji biezu mērci.
Lazanjas plāksnes ieliec uz pāris minūtēm verdošā sālsūdenī.
Kārto lazanju traukā. Lazanjas mērce, gaļas-dārzeņu masa, Čedaras siers, mocarellas plēstas šķēles. Tad atkal lazanjas mērce, lazanjas plāksnes, gaļas-dārzeņu masa un Krievijas siers, mocarella, lazanjas mērce. Kārto pēc šāda principa.
Virs pēdējās gaļas-dārzeņu masas kārtas uzber rīvētu cieto sieru, šķēlēs sagrieztus tomātus un oregano.
Cep aptuveni 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Lai labi garšo!