Lazanja
Foto: Privātais arhīvs
Lai gan gatavošanas laiks ir ilgs, rezultāts būs tā vērts. Ēdiena garšas noslēpums ir sieru buķetē. Tītara gaļa padara lazanju maigu, sēnes piešķir aromātisku garšas akcentu. Recepti iesaka gardēde Baiba Tone.
120Minūtes
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gtītara fileja2 gab.burkāni1 gab.bundža konservētu tomātu2 gab.tomāti2 gab.sīpoli5 gab.ķiploku daiviņas500 gšampinjoni1 gab.sarkanā paprika1 gab.iepakojums mocarellas siera200 gČedaras siers200 gKrievijas siers200 gcietais siers paciņa lazanjas plākšņu1 ĒKsviests2 glāzeskviešu milti350 mlpiens oregano dilles pētersīļi olīveļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Tītara fileju samal.

2

Sarīvē burkānus.

3

Sasmalcini sīpolus, ķiplokus.

4

Smalki sagriez papriku.

5

Sasmalcini šampinjonus.

6

Sarīvē sieru un sagriez šķēlēs mocarellu.

7

Uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas un apcep sīpolus, ķiplokus.

8

Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus, papriku. Visu apcep.

9

Pievieno sēnes. Kad tās sāk kļūt tumšas, pievieno konservētos tomātus un zaļumus.

10

Uz lēnas uguns visu sautē.

11

Paralēli apcep tītara malto gaļu, lai gaļa kļūst balta.

12

Visu sajauc kopā un 15 minūtes pasautē uz pannas.

13

Taisi lazanjas mērci. Katliņā izkausē sviestu, iemaisi miltus. Kad izveidojas bieza masa, pievieno pienu.

14

Nepārtraukti maisot, karsē, līdz iegūsti vidēji biezu mērci.

15

Lazanjas plāksnes ieliec uz pāris minūtēm verdošā sālsūdenī.

16

Kārto lazanju traukā. Lazanjas mērce, gaļas-dārzeņu masa, Čedaras siers, mocarellas plēstas šķēles. Tad atkal lazanjas mērce, lazanjas plāksnes, gaļas-dārzeņu masa un Krievijas siers, mocarella, lazanjas mērce. Kārto pēc šāda principa.

17

Virs pēdējās gaļas-dārzeņu masas kārtas uzber rīvētu cieto sieru, šķēlēs sagrieztus tomātus un oregano.

18

Cep aptuveni 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!