saldā rulete
Foto: Shutterstock
Ziemassvētkos radi ko maigu un gaisīgu kā sniega pūkas. Ziemīgā bezē rulete ar ogām būs piemērota svētkiem. Vari gatavot ar svaigām odziņām vai ievārījumu. Lielisks papildinājums ir avenes vai aveņu ievārījums, kur spēlējas saldi-skābenas garšas. Recepti iesaka gardēde Solvita Jaukā.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ogas vai ievārījums RULETEI:4 gab.olu baltumi250 gcukurs0.5 TKvaniļas cukurs KRĒMAM:250 gmaskarpones krēms100 gsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs

Pagatavošana

1

Bļodā puto olbaltumus.

2

Pamazām pievieno cukuru un puto, līdz cukurs pilnībā izkusis.

3

Olbaltumu smērē uz cepamā papīra, kas izklāts uz pannas. Izlīdzini.

4

Liec 180 grādu temperatūrā sakarsētā krāsnī aptuveni 12 minūtes.

5

Pēc tam samazini temperatūru līdz 160 grādiem un turpini cept aptuveni 10 minūtes.

6

Pēc cepšanas bezē plāksni uzreiz apsedz ar dvieli un ļauj tai atdzist.

7

Pēc tam apgriez to otrādi – ar cepamo papīru uz augšu.

8

Pa to laiku gatavo krēmu. Maskarpones krēmu samaisi ar saldo krējumu un pūdercukuru, puto līdz viendabīgai masai.

9

Kad rulete atdzisusi, noņem cepamo papīru. Smērē virsū krēmu, saber ogas vai ievārījumu un rullē ciet.

10

Virsū vari uzsmērēt nedaudz krēma un uzlikt svaigas ogas. Pārkaisi ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!