plācenīši
Foto: Privātais arhīvs
Ļoti pazīstama garša un tik mīļa, jo atgādina bērnību. Zeltaini, nedaudz kraukšķīgi no ārpuses un ar saldeniem marmelādes gabaliņiem. Baudīšanai ar skābo krējumu, kuram, iespējams, pat uzlikts mazliet cukura, vai ogu mērci. Garšu akcentu piešķirs arī rīvēta citrona miziņa. Recepti iesaka gardēde Lauma Sintija Matajeva.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kggraudains, sauss biezpiens4 gab.olas3 ĒKcukurs15 ĒKmanna1 gab.citrona miziņa150 gmarmelāde

Pagatavošana

1

Biezpienu sajauc ar olām, cukuru un citrona miziņu.

2

Masā iejauc mannu.

3

Kamēr manna nedaudz uzbriest biezpiena masā, sagriez marmelādi puscentimetru lielos kubiciņos un iemaisi tajā.

4

Uz nelielas liesmas pannā uzkarsē eļļu.

5

Ar mitrām rokām veido plācenīšus un cep no abām pusēm.

6

Pasniedz ar ogu mērci un krējumu

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!