Foto: DELFI
Par olu maizītēm dēvētie franču grauzdiņi ir vienkāršs un nekļūdīgi gudrs veids, kā no olām un cietākas maizes pagatavot brīnišķīgas brokastis. Ja klasiskajai kombinācijai "ola - piens - maize" pievieno kanēli un brūno cukuru, tad brīnišķīgās brokastis kļūst karaliskas.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
PILDĪJUMAM:100 gmīksts sviests pēc garšascukurs1 TKkanēlis GRAUZDIŅIEM:8 šķēlesbaltmaize4 gab.olas50 mlpiens1 TKkanēlis1 ĒKcukurs sviests, eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Vispirms pagatavo kanēļa sviestu pildījumam: ar dakšiņu iekuļ mīkstajā sviestā cukuru un kanēli.

2

Ņem maizes šķēli, uzziež biezu sviesta kārtu un pārsedz ar otru maizes šķēli. Pieplacina, veidojot sendviču.

3

Šādā veidā sagatavo arī pārējās maizītes.

4

Bļodā saputo pienu ar olām, kanēli un cukuru. Uzkarsē lielu pannu un liek tajā cepšanai paredzēto sviestu, pievienojot nedaudz eļļas.

5

Kad sviests izkusis un eļļa uzkarsusi, maizītes iemērc sakultajās olās no abām pusēm tā, lai maisījums viscaur pārklātu maizi, tomēr tā nesamirktu.

6

Maizītes cep no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

7

Ja vēlas papildu saldumu, pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!