pončiki
Foto: Shutterstock
Palutini savu ģimeni! Iespējams, labākā bērnības garša ir gatava baudīšanai. Zeltaini brūnajam kārumam ir tendence pazust no šķīvja zibenīgi tā lieliskās garšas un tekstūras dēļ. Pildījumam vari izmantot, ko sirds vēlas, piemēram, gardi pončiki būs ar iebiezināto pienu. Pončiku recepti iesaka gardēde Ramona Danuta Sinuka.
120Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgmilti100 gcukurs100 gsviests600 mlsilts piens1 gab.paciņa sausā rauga20 gsāls iebiezinātais piens pūdercukurs

Pagatavošana

1

Sauso raugu atdzīvini ar siltu ūdeni vai pienu, šķipsnu cukura.

2

Samaisi sausās sastāvdaļas, pievieno izkausētu sviestu un daļu silta piena. Piens nedrīkst būt karsts.

3

Sāc mīcīt masu un pielej pienu mazām porcijām.

4

Beigās pielej uzbriedušo raugu un mīci, līdz mīkla ir viendabīga, maiga un atlec no bļodas malām.

5

Pārkaisi miltus, apsedz ar dvielīti un liec raudzēties siltā vietā mazliet ilgāk par stundu, līdz mīkla uzbriedusi pilnībā.

6

Kad mīkla uzbriedusi, dali to mazos gabalos, atkarībā no tā, cik lielus pončikus vēlies.

7

Veido aptuveni centimetru biezus plācenīšus un atstāj tos atpūsties aptuveni 20 minūtes.

8

Tikmēr uzkarsē augu eļļu, kurā vārīsi pončikus. Eļļu karsē uz vidējas liesmas.

9

Liec mīklas plācenīšus pa vienam karstajā eļļā, lai apcepas brūni no abām pusēm.

10

Ņem ārā un liec uz salvetēm, lai liekā eļļa notek.

11

Kad pončiki atdzisuši, pildi ar iebiezināto pienu, izmantojot konditorejas šļirci.

12

Gatavos pončikus pārkaisi ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!