Kaprīze
Foto: Privātais arhīvs
Reiz veikalos bija nopērkama īpaši garda putukrējuma kūka ar ķiršiem, kas bija iemantojusi gardēžu mīlestību. Tagad kūkas "Kaprīze" līdzinieci vari viegli pagatavot mājās. Recepti izmēģinājusi un iesaka Grieta Mfondouma.
180Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gsaldēti, atkausēti ķirši2 ĒKķiršu ievārījums kokosriekstu skaidiņas BISKVĪTAM:6 gab.olas6 ĒKmilti6 ĒKcukurs KRĒMAM:500 mlsaldais krējums pēc garšaspūdercukurs pēc garšasvaniļas cukurs2 gab.saldā krējuma biezinātāja paciņas

Pagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.

2

Baltumus saputo ar šķipsnu sāls stingrās putās.

3

Dzeltenumus puto ar cukuru, tad pievieno izsijātus miltus un pusi no saputotajiem baltumiem.

4

Samaisi un pievieno atlikušos baltumos – tos nemaisot iecilā.

5

Mīklu liec formā, kas izklāta ar cepampapīru. No mīklas būs divas biskvīta kārtas.

6

Katru kārtu cep aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Tad atdzesē.

7

Gatavo krēmu. Saldo krējumu saputo ar saldā krējuma biezinātāju un pūdercukuru, vaniļas cukuru.

8

Kārto kūku kārtās. Pa virsu ievārījumam liec ķiršus.

9

Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!