"Cepot lielākā daļa sakņu un dārzeņu kļūst saldāki, tiem karamelizējas dabiskie cukuri, tāpat tie iegūst patīkamu dūmu garšu. Pamēģini apslacīt burkānus ar eļļu, pievienot ķiplokus un izcept 200 grādu temperatūrā, līdz tie viegli karamelizējušies, un tad pasaki, ka tev tie negaršo! Pēdējā laikā ir aktuāli uzturā lietot vairāk vai pat tikai dārzeņus, tāpēc to pagatavošanā nevar vairs aprobežoties ar sautēšanu, tvaicēšanu vai cepšanu, tas vienkārši kļūs garlaicīgi," atzīst Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānu un saldo kartupeļu biezenis
Šis biezenis būs ideāls ar zivi un jūras veltēm, kā arī ar putna gaļu.
Nomizo saknes un sagriez mazākos gabalos.
Liec katlā, pievieno rīvētu ingveru, sāli un ūdeni. Novāri, lai saknes mīkstas, un nokās šķidrumu.
Ar blenderi samal un liec karsēt, pievieno kokosa krēmu un gī sviestu.
Maisi, līdz iegūsi krēmīgu biezeni.
Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenis
Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem.
Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos.
Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus.
Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts. Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu.
Pieliec zirnīšus un uzsildi.
Biešu un kartupeļu biezenis
Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.
Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā.
Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu.
Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri.
Sastampā biezeni.
Lai labi garšo!