Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Miltus sajauc ar sāli, cepampulveri.
Ar mikseri sakul mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olu dzeltenumus, sakul.
Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno miltu maisījumu. Maisi, kamēr mīkla kļūst viendabīga.
Savel mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un liec pusstundu ledusskapī.
Gatavo biezpiena masu. Biezpienu samal vai samīci ar kartupeļu stampu, lai biezpiens nav graudains.
Pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.
Beigās iemaisi izmērcētas un nosusinātas rozīnes un rīvēta citrona miziņu.
Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Cepešpannā ieklāj cepampapīru.
Atdzesēto smilšu mīklu vienmērīgi izklāj pa visu cepešpannu. Virsū klāj biezpiena masu un izlīdzini.
Cep režīmā ar ventilatoru 40 minūtes. Ja cep bez ventilatora režīmā, kur karstums ir no augšas un apakšas, tad cepšanas laiks ir stunda.
Atdzesē plātsmaizi, neizņemot no cepešpannas.
Lai labi garšo!