biezpiena plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
Visticamāk, plātsmaize savas lieliskās garšas dēļ pazudīs no šķīvja zibens ātrumā, taču, ja kāds gabaliņš būs palicis, tad nākamajā dienā būs vēl garšīgāk. Biezpienmaize ar rozīnēm un rīvētu citrona miziņu akcentam atsauc atmiņā bērnību ar šī kāruma baudīšanu, kas bija svētki. Recepti iesaka gardēde Valentīna Bogdanova.
85Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI:200 gsviests100 gcukurs3 gab.olu dzeltenumi1 TKcepamais pulveris350 gkviešu milti0.5 gab.paciņa vaniļas cukura šķipsnasāls BIEZPIENA MASAI:1 kgbiezpiens120 gcukurs2 gab.olas50 gskābais krējums25 gkviešu milti0.5 gab.paciņa vaniļas cukura150 grozīnes0.5 gab.rīvēta citrona miziņa

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Miltus sajauc ar sāli, cepampulveri.

2

Ar mikseri sakul mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olu dzeltenumus, sakul.

3

Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno miltu maisījumu. Maisi, kamēr mīkla kļūst viendabīga.

4

Savel mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un liec pusstundu ledusskapī.

5

Gatavo biezpiena masu. Biezpienu samal vai samīci ar kartupeļu stampu, lai biezpiens nav graudains.

6

Pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.

7

Beigās iemaisi izmērcētas un nosusinātas rozīnes un rīvēta citrona miziņu.

8

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Cepešpannā ieklāj cepampapīru.

9

Atdzesēto smilšu mīklu vienmērīgi izklāj pa visu cepešpannu. Virsū klāj biezpiena masu un izlīdzini.

10

Cep režīmā ar ventilatoru 40 minūtes. Ja cep bez ventilatora režīmā, kur karstums ir no augšas un apakšas, tad cepšanas laiks ir stunda.

11

Atdzesē plātsmaizi, neizņemot no cepešpannas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!