kūka
Foto: Privātais arhīvs
Kūkas karameļu-riekstu virskārta atgādina kodienu "snikers" batoniņā. Cepumu kūkas pamatne ar biezpiena masas pildījumu, ko bagātina saldais krējums ar cukuru. Lai gan gatavošanas laiks ir salīdzinoši ilgs, baudījums, ko gūsi, būs vienreizīgs. Tas ir tā vērts! Recepti iesaka gardēde Madara Linde.
180Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:400 gcepumi50 gkakao150 gsviests PILDĪJUMAM:500 gbiezpiens2 gab.olas150 gcukurs150 mlsaldais krējums VIRSKĀRTAI:150 gcukurs50 gsviests100 mlsaldais krējums100 gapcepti zemesrieksti1 TKsāls

Pagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcini blenderī vai ieliec tos maisiņā, aizsien galu un kārtīgi rullē pār to ar mīklas rulli.

2

Sadrupinātajos cepumos iejauc kausēto sviestu un kakao.

3

Uz plātnes vienmērīgi izklāj cepumu drupačas.

4

Liec pamatni atpūsties ledusskapī 30 minūtes.

5

Gatavo pildījumu. Sakul biezpienu ar olu, cukuru, saldo krējumu.

6

Uz pamatnes kārto biezpiena masu.

7

Uzsildi cepeškrāsnī 130 grādu temperatūrā un cep kūku 90 minūtes.

8

Gatavo karameli. Ieber katliņā cukuru un liec vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisi! Vāri, līdz karamele ieguvusi tumšu, dzintara nokrāsu.

9

Pievieno sviestu un noņem no uguns.

10

Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, visu laiku maisot, lai krējums nesašķeltos.

11

Kad iegūta vienmērīga masa, turpini maisīt, līdz tā nedaudz atdziest.

12

Pievieno sāli un rūpīgi iemaisi.

13

Karameli atdzesē istabas temperatūrā.

14

Mazliet atdzesē kūku, izkārto zemesriekstus un lej pāri karameli.

15

Kūku liec ledusskapī uz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!