Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcini blenderī vai ieliec tos maisiņā, aizsien galu un kārtīgi rullē pār to ar mīklas rulli.
Sadrupinātajos cepumos iejauc kausēto sviestu un kakao.
Uz plātnes vienmērīgi izklāj cepumu drupačas.
Liec pamatni atpūsties ledusskapī 30 minūtes.
Gatavo pildījumu. Sakul biezpienu ar olu, cukuru, saldo krējumu.
Uz pamatnes kārto biezpiena masu.
Uzsildi cepeškrāsnī 130 grādu temperatūrā un cep kūku 90 minūtes.
Gatavo karameli. Ieber katliņā cukuru un liec vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisi! Vāri, līdz karamele ieguvusi tumšu, dzintara nokrāsu.
Pievieno sviestu un noņem no uguns.
Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, visu laiku maisot, lai krējums nesašķeltos.
Kad iegūta vienmērīga masa, turpini maisīt, līdz tā nedaudz atdziest.
Pievieno sāli un rūpīgi iemaisi.
Karameli atdzesē istabas temperatūrā.
Mazliet atdzesē kūku, izkārto zemesriekstus un lej pāri karameli.
Kūku liec ledusskapī uz pāris stundām.
Lai labi garšo!