Lieldienu zaķi
Foto: Privātais arhīvs
Garaušu cepumi būs vizuāli pievilcīgs Lieldienu akcents. To fifīgums slēpjas tieši "pūkainajās" astītēs, kas veidotas no apaļām šokolādes konfektēm ar riekstu apvalciņu un krēma pildījumu. Šie zaķu cepumi īpaši iepriecinās bērnus un radīs svētku noskaņu mājās. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
80Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests125 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 gab.ola šķipsnacepamais pulveris šķipsnasāls375 gmilti šokolādes-lazdu riekstu konfektes200 gpūdercukurs citronu sula

Pagatavošana

1

Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence.

2

Pievieno olu un sajauc vēlreiz.

3

Pievieno izsijātus miltus, kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls, un gatavo mīklu.

4

Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī 30 minūtes.

5

Izrullē mīklu, izspied ar formiņas palīdzību zaķus.

6

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes.

7

Ļaut zaķiem atdzist.

8

Sajauc pūdercukuru ar citrona sulu un uzzied zaķiem.

9

Kā astītes liec uz pusēm pārgrieztas konfektes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!