Olbaltuma rulete
Foto: Privātais arhīvs
Ruleti ir vērts nogaršot, jo biskvīts veidots neierasti – no olbaltuma, kas saputots stingrās putās, un pievienotas kukurūzas cietes. Pildījums ir maigs un gaisīgs, to veido biezpiens ar krēmsieru, un garšas akcentam pievienotas svaigas zemenes. Rulete ir īsts kārumnieku baudījums. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:4 gab.olu baltumi10 gkukurūzas ciete pēc garšassaldinātājs šķipsnasāls saujasakapātas mandeļu skaidiņas PILDĪJUMAM:180 gbiezpiens180 gkrēmsiers pēc garšassaldinātājs4 gab.zemenes

Pagatavošana

1

Olu baltumus atdali no dzeltenumiem.

2

Pievieno baltumiem sāli un saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot saldinātāju.

3

Kad izveidojušās stingras putas, ar silikona lāpstiņu iemaisi cieti un masu izklāj uz cepamā papīrā taisnstūra formā.

4

Pārkaisi masu ar mandeļu skaidiņām un liec 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.

5

Kad biskvīts gatavs, uz galda izklāj dvielīti, un uz tā ar augšpusi uz leju liec biskvītu.

6

Ļoti uzmanīgi noņem cepamo papīru un biskvītu ar dvielīti sarullē.

7

Gaidi, kamēr atdziest.

8

Bļodā sajauc biezpienu ar krēmsieru un saldinātāju, saputo.

9

Beigās maigi iemaisi sagrieztas zemenes.

10

Masu rūpīgi smērē biskvītā un pamazām rullē to ciet.

11

Ruleti vari pasniegt uzreiz vai ielikt ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!