Strūdele
Foto: Privātais arhīvs
"Mūsu mājās tas ir top gardums," par kārdinošo ābolu strūdeli, kuru var pagatavot pusstundā, saka receptes autore Danuta Muižniece. Ļoti vienkārši pagatavojama, no pāris sastāvdaļām vien, bet īsts kārums, ar ko iepriecināt ģimeni. Baudi siltu strūdeli ar vēsu saldējumu.
35Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kārtainā rauga mīkla āboli brūnais cukurs kanēlis ola pārziešanai

Pagatavošana

1

Atlaidini mīklas plāksnes.

2

Lielo strūdeli veido, savienojot trīs plāksnes kopā. Mazo strūdeli veido no vienas plāksnes.

3

Plāksnes vidū liec ābolus, cukuru un kanēli.

4

Maliņas iegriez strēmelēs, lai pāri pildījumam vari izveidot pīni.

5

Kad pīne gatava, pārzied ar sakultu olu.

6

Liec cepties 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes, līdz strūdele kļūst zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!