pica
Foto: Privātais arhīvs
Šī ir veselīgā picas versija, jo ir bez maizes pamatnes. Taču izpildījuma ziņā ne mazāk sulīga un garda. Savu "odziņu", protams, piešķirs siers, un tāpēc sāls picai nav papildus jāpievieno. Stundas laikā taps maltīte, par kuru īpaši priecāsies bērni. Recepti iesaka gardēde Vineta Kalniņa.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:500 gziedkāposts100 gparmezāna tipa siers100 gsiers1 TKraudene ķiploku pulveris2 gab.olas VIRSKĀRTAI: paprika šampinjoni olīvas šķiņķis tomāts tomātu mērce Vusteras mērce sojas mērce raudene

Pagatavošana

1

Puķkāpostam izmanto "ziediņus", nevis pašu kātu.

2

Ziedkāpostu sablendē un metāla sietiņā tvaicē 5–8 minūtes. Nospied lieko šķidrumu.

3

Kad puķkāposts atdzisis, pievieno smalki sarīvētus abus sierus, oregano, ķiploku pulveri, olas.

4

Izlīdzini uz pannas un cep 200–210 grādu temperatūrā aptuveni 25–30 minūtes, līdz virskārta ir zeltaina.

5

Pārzied picas pamatni ar tomātu mērci, kas sajaukta ar Vusteršīras (Vorčesteras) mērci, sojas mērci un raudeni.

6

Kārto uz picas visas sastāvdaļas un cep 210 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10–15 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!