Biezpienmaizes
Foto: Privātais arhīvs
Izcila ideja, kā pielietot biezpienu, – sulīgas un kārdinošas smalkmaizītes būs gatavas nieka pusstundā. Konservētie persiki bagātina saldo maizīšu garšu, piešķirot svaiguma akcentu. Savukārt biezpienam pievienotais krēmsiers pildījumam rada patīkamu tekstūru. Pasniedzot var skaisti dekorēt ar mandeļu skaidiņām. Recepti iesaka "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.paciņa kārtainās mīklas360 gmitrs biezpiens2 ĒKkrēmsiers pēc garšassaldinātājs10 gab.konservētu persiku pusītes1 gab.ola mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

1

Atlaidini kārtainās mīklas plāksnes.

2

Plāksni pārgriez uz pusēm, mazliet izrullē un iegriez divus pretējos stūrus taisnā leņķī.

3

Sagatavo pildījumu, samaisot biezpienu ar krēmsieru un saldinātāju.

4

Uz mīklas kvadrātiņa liec karoti biezpiena masas.

5

Uz biezpiena liec persika pusīti un saloki pretējās mīklas malas pāri vienu otrai.

6

Šādi sagatavo visas mīklas plāksnes.

7

Sagatavotās smalkmaizītes pārsmērē ar sakultu olu.

8

Liec cepties 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

9

Pasniedzot dekorē ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!