Pavlova kūka
Foto: Privātais arhīvs
Brīvdienas var svinēt, baudot kūkas. Šī maigā un gaisīgā Pavlova ar kārdinošu krēmsiera pildījumu un ogu dekoru būs neatkārtojama garšas un sajūtu pieredze. Krēmam var pievienot kausētu šokolādi, kas padarīs garšu vēl pasakaināku. Pavlovas vari veidot kā mazas kūciņas vai vienu lielu kūku, tikai tad mainās kaltēšanas laiks. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

KĀRTĀM:4 gab.olu baltumi150 gpūdercukurs1 ĒKkartupeļu ciete1 ĒKābolu etiķis KRĒMAM:400 gkrēmsiers saldinātājs0.3 gab.citrona sula DEKORĒŠANAI: svaigas un kaltētas ogas

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

2

Izklāj lielo cepampaplāti ar cepamo papīru. Uz papīra uzzīmē divus apļus, izmantojot šķīvjus.

3

Bļodā liec olbaltumus, sāc lēnam kult, pakāpeniski palielinot ātrumu.

4

Lēnām pievieno pūdercukuru.

5

Turpini kult aptuveni 15 minūtes, līdz masa kļūst stingra un spīdīga.

6

Pievieno etiķi un cieti, izmaisi.

7

Masu pildi konditorejas maisiņā un uz apļiem izveido kontūras. Ar pāri palikušo masu aizpildi vidiņus (tos var pielīdzināt ar karoti).

8

Sagatavotās kārtas liec cepeškrāsnī un uzreiz samazini temperatūru līdz 90–100 grādiem. Ja sāk brūnēt, tad samazini karstumu vai atver durtiņas. Kaltē apmēram stundu.

9

Kad kārtas gatavas, tās izņem un atdzesē.

10

Gatavo krēmu, sakuļot krēmsieru ar saldinātāju un citrona sulu.

11

Krēmu sadala vienādās daļās un klāj uz katras olbaltuma kārtas.

12

Dekorē ar ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!