Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Olas ar cukuru sakul, pielej izkausētu, bet ne karstu sviestu.
Pievieno šķipsnu sāls un miltus.
Vari pievienot arī vaniļas cukuru, mandeļu vai citronu esenci.
Mīklu izmīci un savel bumbā. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī.
Kārtīgi atdzesētu mīklu klāj pannā, kurā ir cepampapīrs.
Mīklu izspaidi piecus milimetrus biezu, gar pannu veidojot maliņas.
Nozied smilšu mīklas pamatni ar pāris ēdamkarotēm aveņu ievārījuma.
Gatavo biezpiena masu. Bļodā sajauc biezpienu ar rikotas sieru, pievieno olas, kartupeļu cieti, mannu, kefīru, vaniļas cukuru un cukuru.
Visu samaisi un lej uz mīklas pamatnes.
Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 45–60 minūtes, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
Pusi pakas aveņu sajauc ar ūdeni un cukuru un vāri, līdz ogas izšķīst.
Nocel katliņu no plīts un pieber pārējās ogas.
Aveņu sulai pievieno izkausētu un uzbriedinātu želatīnu.
Lej masu pāri atdzesētai plātsmaizei tai pašā dziļajā cepešpannā.
Liec plātsmaizi vēsumā, lai sastingst.
Lai labi garšo!