šokolādes desa
Foto: Privātais arhīvs
Šis kārums nebūs pārāk salds, jo receptē izmantots maz cukura. Baudi to ar rūgtāku kafiju, tad garšas saspēlēsies. Viegli pagatavojamais gardums atgādina mīļas atmiņas no bērnības, kad tas tika gatavots kopā ar vecākiem. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
195Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.ola2 ĒKcukurs8 ĒKkakao90 gmīksts sviests250 gcepumi marmelāde

Pagatavošana

1

Cepumus sadrupini un marmelādi sagriez vidēji lielos gabalos.

2

Olu iesit mazā katliņā un uzsildi, bet uzmani, lai tā nesāk vārīties.

3

Pievieno pāri palikušās sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.

4

Šokolādes masu pievieno cepumiem un marmelādei.

5

Visu kārtīgi samaisi un liec uz pārtikas plēves.

6

Veido desas formu, aiztaisi plēvi un uzglabā ledusskapī 3 stundas.

7

Vari dekorēt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!