Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pirms grilēšanas bietes nomazgā un ietin folijā. Turpat liek timiānu, rozmarīnu, nedaudz sāli un apslaka ar olīveļļu. Cieši satin un cep 150 grādos 45 minūtes.
Izņem no krāsns atdzesē, noberž bietēm mizu, sagriež četrās daļās un iepako līdzņemšanai.
Pārgriež nektarīnus uz pusēm un izņem kauliņus.
Apgrauzdē lazdu riekstus 150 grādos 20 minūtes. Kad tie gatavi, atdzesē, nobrucina miziņu un nedaudz sasmalcina.
Visu iepako līdzņemšanai un dodas uz grila vietu.
Sakarsē grilu un apgrilē tajā bietes un nektarīnus, līdz tie kļūst karamelizēti. Kārto pasniegšanai paredzētajos traukos.
Grilētajiem dārzeņiem un augļiem uzlej nedaudz olīveļļu, uzkaisa raudeni un apslaka ar medu. Pēc garšas pievieno sāli, taču jāatceras, ka par sāli šeit faktiski rūpējas skumbrija.
Ja skumbrija ir svaiga, grilē to līdz gatava - veselu vai sagrieztu filejās.
Ja skumbrija ir konservēta, mazsālīta vai kūpināta, to grilēt nav nepieciešams – zivi saplūkā, sagriež un liek uz pārējām sastāvdaļām.