Foto: Publicitātes foto
Šie ir salāti, kas ir kā radīti vasarīgiem ģimenes pārgājieniem un piknikiem lielākās un mazākās kompānijās. Lai gan salāti ir ātri pagatavojami, to garšu nebūs iespējams aizmirst vēl ilgi. Vasarīgā garšu buķete izcili iederēsies kopā ar skumbriju vai jebkuru citu zivi - kā svaigu, tā konservētu vai kūpinātu. Recepti iesaka "Barbora.lv" garšas eksperts, šefpavārs Dzintars Kristovskis.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gbietes400 gnektarīni100 glazdu rieksti100 mlolīveļļa10 gtimiāns5 grozmarīns5 graudene80 gšķidrs medus pēc garšassāls skumbrija

Pagatavošana

1

Pirms grilēšanas bietes nomazgā un ietin folijā. Turpat liek timiānu, rozmarīnu, nedaudz sāli un apslaka ar olīveļļu. Cieši satin un cep 150 grādos 45 minūtes.

2

Izņem no krāsns atdzesē, noberž bietēm mizu, sagriež četrās daļās un iepako līdzņemšanai.

3

Pārgriež nektarīnus uz pusēm un izņem kauliņus.

4

Apgrauzdē lazdu riekstus 150 grādos 20 minūtes. Kad tie gatavi, atdzesē, nobrucina miziņu un nedaudz sasmalcina.

5

Visu iepako līdzņemšanai un dodas uz grila vietu.

6

Sakarsē grilu un apgrilē tajā bietes un nektarīnus, līdz tie kļūst karamelizēti. Kārto pasniegšanai paredzētajos traukos.

7

Grilētajiem dārzeņiem un augļiem uzlej nedaudz olīveļļu, uzkaisa raudeni un apslaka ar medu. Pēc garšas pievieno sāli, taču jāatceras, ka par sāli šeit faktiski rūpējas skumbrija.

8

Ja skumbrija ir svaiga, grilē to līdz gatava - veselu vai sagrieztu filejās.

9

Ja skumbrija ir konservēta, mazsālīta vai kūpināta, to grilēt nav nepieciešams – zivi saplūkā, sagriež un liek uz pārējām sastāvdaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!