20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
360 gsparģeļi300 gtīģergarneles50 gsviests1 ĒKolīveļļa2 ķiploka daiviņas1 gab.citrons pētersīļi sāls pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo sparģeļus vārīšanai, nolaužot lieko kātu daļu. Vārošā ūdenī ieber šķipsniņu sāls un ieliek sparģeļus. Vāra 2 minūtes, tad sparģeļus ieliek ledusaukstā ūdenī.
2
Pannā sakarsē sviestu, pievieno olīveļļu, atkausētas tīģergarneles un saspaidītas ķiploka daiviņas, apcep dažas minūtes lielā karstumā, līdz garneles sāk mainīt krāsu.
3
Sagriež sparģeļus gabalos, pievieno tīģergarnelēm un cep vēl pāris minūtes samazinātā temperatūrā, pievieno sāli un piparus.
4
Pasniedz bļodiņās, apsmidzinot ar citronu sulu, garnē ar citrona šķēlīti, pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem. Izrotā ar maigas majonēzes vai turku jogurta cepurīti.
Baudiet nesteidzīgi!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit