7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 gCornetti formas pasta (Anna Panna izmantoja Dobeles dzirnavnieka pastu)100 gsvaigi spināti1 gab.cukīni1 saujabaziliks50 gciedru rieksti4 ĒKolīveļļa1 gab.citrons
Pagatavošana
1
Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā.
2
Uz nelielas uguns, pannā apcep ciedru riekstus, līdz tie kļuvuši maigi brūni. Pēc tam tos atdzesē citā trauciņā.
3
Cukīni nomazgā un sagriež gabaliņos.
4
Pēc riekstu apcepšanas uz pannas uzlej tējkaroti olīveļļas un apcep cukīni (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Cukīni pievieno pastai, liek klāt spinātus un saplēstas bazilika lapiņas (dažas lapiņas atstāj dekorēšanai).
5
Nelielā bļodiņā sajauc rīvētu citrona miziņu (tikai pašu virskārtu), citrona sulu, olīveļļu un visu samaisa.
6
Īsi pirms pasniegšanas salātiem pievieno mērci un riekstus. Dekorē ar atlikušajām bazilika lapiņām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit