Dobeles dzirnavnieka publicitātes foto
Ir iestājusies ilgi gaidītā vasara, un tā mūs arvien vairāk vilina doties pie dabas piknikos, pārgājienos un pastaigās. Vasarīgu, svaigu un viegli pagatavojamu salātu recepti iesaka ēdienu blogere Anna Panna. Šos salātus iespējams ērti paņemt līdzi jebkurā izbraukumā, un to pagatavošanai nepieciešamas vien pāris minūtes. Dodies zaļumos un izbaudi vasarīgu svaigumu arī uz sava šķīvja!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gCornetti formas pasta (Anna Panna izmantoja Dobeles dzirnavnieka pastu)100 gsvaigi spināti1 gab.cukīni1 saujabaziliks50 gciedru rieksti4 ĒKolīveļļa1 gab.citrons

Pagatavošana

1

Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā.

2

Uz nelielas uguns, pannā apcep ciedru riekstus, līdz tie kļuvuši maigi brūni. Pēc tam tos atdzesē citā trauciņā.

3

Cukīni nomazgā un sagriež gabaliņos.

4

Pēc riekstu apcepšanas uz pannas uzlej tējkaroti olīveļļas un apcep cukīni (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Cukīni pievieno pastai, liek klāt spinātus un saplēstas bazilika lapiņas (dažas lapiņas atstāj dekorēšanai).

5

Nelielā bļodiņā sajauc rīvētu citrona miziņu (tikai pašu virskārtu), citrona sulu, olīveļļu un visu samaisa.

6

Īsi pirms pasniegšanas salātiem pievieno mērci un riekstus. Dekorē ar atlikušajām bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!