Foto: No privātā arhīva
Garšīgi, sātīgi, kārtīgi paēst, bet nepārēsties – tas vasarai der! Jauno dārzenīšu vieglums, jaunlopa gaļas sātīgums, ķiplociņa asumiņš harmoniski apvienots brīnišķīgā vasaras zupā, kur visu noslēdz dāsna krējuma karote un kaudze zaļumu. Recepti iesaka dizainere un gardēde Ieva Berga.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
2 gab.bietes ar visām lapām1 gab.sīpols1 ĒKsviests0.5 kgliellopa gaļa ar kaulu4 gab.jaunie kartupeļi1 lūdens pēc garšassāls pēc garšaspipari3 ķiploka daiviņas3 ĒKkrējums zaļumi

Pagatavošana

1

Sīpolu sagriež un lielā pannā apcep sviestā, līdz viegli apbrūninās.

2

Pievieno salmiņos sagrieztas bietes, līdzīgā garumā sagrieztus biešu kātus, mazākās un svaigākās biešu lapiņas.

3

Uzliek pannai vāku un, pa laikam apmaisot, sautē 10 minūtes (Visas šīs sastāvdaļas varētu vārīt arī buljonā, bet sautējot bietes labāk saglabā krāsu un struktūru, kas šai zupai nav mazsvarīgi).

4

Paralēli vāra gaļas (vai zupas veģetārā versijā dārzeņu) buljonu.

5

Kad gaļa mīksta, to ar visu kaulu izņem no katla un buljonam pievieno palielos gabalos sagrieztus kartupeļus un biešu sautējumu.

6

Zupu vāra, kamēr kartupeļi mīksti.

7

Pievieno gabalos sagrieztu gaļu.

8

Noņem no uguns un caur ķiploku spiedi piespiež ķiplokus.

9

Ļauj ievilkties pāris minūtes, pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!