Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolu sagriež un lielā pannā apcep sviestā, līdz viegli apbrūninās.
Pievieno salmiņos sagrieztas bietes, līdzīgā garumā sagrieztus biešu kātus, mazākās un svaigākās biešu lapiņas.
Uzliek pannai vāku un, pa laikam apmaisot, sautē 10 minūtes (Visas šīs sastāvdaļas varētu vārīt arī buljonā, bet sautējot bietes labāk saglabā krāsu un struktūru, kas šai zupai nav mazsvarīgi).
Paralēli vāra gaļas (vai zupas veģetārā versijā dārzeņu) buljonu.
Kad gaļa mīksta, to ar visu kaulu izņem no katla un buljonam pievieno palielos gabalos sagrieztus kartupeļus un biešu sautējumu.
Zupu vāra, kamēr kartupeļi mīksti.
Pievieno gabalos sagrieztu gaļu.
Noņem no uguns un caur ķiploku spiedi piespiež ķiplokus.
Ļauj ievilkties pāris minūtes, pasniedz ar krējumu un zaļumiem.