Pēc brīnišķīga vakara nāk brīnišķīgs rīts ar brīnišķīgām brokastīm divatā. Rozā saulriets, rozā saullēkts, rozā omlete – un viss vienos ziedos, kā kārtīgā vasaras romānā. Brokastis ar laimīgām beigām novēl receptes autore Ieva Berga.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Viegli apvāra jaunu, vidēji lielu bieti – apmēram 20 minūtes.
Blenderī liek olas, plānās šķēlēs sagrieztu nomizotu vārīto bieti, pielej saldo krējumu un visu sablendē viendabīgā rozā masā.
Sakarsētā pannā izkausē sviestu un uzmanīgi ielej olu – biešu masu. Receptē minētais daudzums paredzēts divām porcijām, tāpēc, lai brokastis baudītu kopā, vēlams masu sadalīt uz pusēm un omleti cept divās pannās vienlaicīgi.
Lai omlete saglabātu košo krāsu un cepot nekļūtu brūna, to cep tikai no vienas puses – neapmetot otrādi. Tāpēc cepšanas laikā pannai jāuzliek vāks un jācep pēc iespējas mazākā temperatūrā. Pacietība atmaksājas – jo zemāka cepšanas temperatūra un lēnāka gatavošana, jo košāka būs omlete.
Pasniedz karstu kopā ar avokado, rotā ar ziediem, bauda divatā.
Lai burvīgas brokastis!