Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atsevišķi sajauc sausās slapjās sastāvdaļas. Šo mazo triku cepot der ievērot. Tas nodrošina kārtīgāku sastāvdaļu sajaukšanos, pilnvērtīgāku to izmantojumu un rezultātā – labāku garšu.
Bļodā sarīvē kabaci. Pievieno eļļu, olas un samaisa. (Vienu olu var aizstāt ar pārgatavojušos banānu.)
Citā traukā sajauc miltus (kviešu miltu vietā var izmantot arī griķu miltus vai griķu un miežu miltu maisījumu), cukuru, cepamo pulveri, kanēli, sāli un valriekstus. (Valriekstu vietā var ņemt arī saulespuķu sēklas, lazdu riekstus, pekanriekstus vai rozīnes – kas labāk garšo.)
Visu sajauc kopā, pierīvē apelsīna miziņu. Lej mīklu ietaukotā cepamformā un cep 175 grādu temperatūrā apmēram stundu.
Ēd siltu (jo kurš var sagaidīt, kamēr atdzisīs!), bet laba un garda arī atdzisusi.
Lai labi garšo!