Diāna Šulce-Palma
Vasara rit pilnā sparā – dārzos un mežos gatavojas saldas un sulīgas ogas, kuras varam baudīt gan svaigā veidā, gan arī ar tām papildināt desertus! Viens no lieliskiem paņēmieniem, kā tās izmantot, ir vasarīgās kūkās. Vasaras svaigumu ļaus izbaudīt ēdienu blogeres un "Instagram" konta @gardskanenoesties autores Diānas Šulces-Palmas lieliskā melleņu un citronu kūkas recepte, ko var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām.
360Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
BISKVĪTAM:3 gab.olas150 gcukurs150 gkviešu milti (Diāna izmantoja "Herkulesa" miltus"5 gcepamais pulveris110 gkausēts sviests smalki sarīvēta puscitrona miziņa MELLEŅU MUSAM:220 gmeža mellenes (var izstāt arī ar zemenēm vai avenēm)60 gcukurs130 gsaldais krējums10 gželatīns (ja izmanto pulveri, sajau ar 60 ml ūdens. Ja plāksnītes – iemērc ledusaukstā ūdenī) CITRONU KRĒMAM:200 gkrēmsiers100 gmīksts sviests100 gpūdercukurs smalki sarīvēta puscitrona miziņa

Pagatavošana

1

Vispirms gatavo biskvītu: sakuļ olas ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu un citrona miziņu, sakuļ visu viendabīgā masā.

2

Piesijā klāt miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visu maigi samaisa kopā.

3

Mīklu lej apaļajā 20 cm formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 līdz 30 minūtes. Pārbaudot gatavību, vidū iedur koka irbulīti. Ja tam nepielīp mīkla – biskvīts ir gatavs. To izņem un atdzesē.

4

Gatavo melleņu musu: sablendē mellenes vai citas izvēlētās ogas. Liek katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz tas izkusis.

5

Atdzesē līdz 70 grādiem. Pa to laiku sakuļ saldo krējumu, līdz tas iegūst pakusuša saldējuma konsistenci.

6

Melleņu masā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu. Ja izmanto plāksnītes, tām vispirms nospiež lieko ūdeni, ja lieto pulveri – visu masu pievieno uzreiz.

7

Pēc tam maisījumam pievieno saldo krējumu, sajauc un noliek malā.

8

Kārto kopā kūku: lai saliktu kūku, ieteicams izmantot augstu, regulējamu formu (riņķi) un acetāta plēvi.

9

Ja biskvītam cepoties izveidojies uzkalniņš, to uzmanīgi nogriež. Pēc tam pārgriež biskvītu horizontāli uz pusēm un ieliek formā uz paliktņa (to vēlāk vajadzēs ievietot ledusskapī).

10

Formu pieregulē, lai tā cieši ieskauj biskvītu. Acetāta plēvi ieklāj gar formas malām.

11

Virsū lej sagatavoto musu un tad liek otru biskvīta kārtu.

12

Visu ieliek ledusskapī uz vismaz četrām stundām vai visu nakti.

13

Citronu krēmu gatavo tieši pirms klāšanas uz kūkas.

14

Mīksto sviestu saputo ar pūdercukuru un citrona miziņu.

15

Kad sviests kļūst gaišāks un palielinās apjomā, pievieno krēmsieru un visu samaisa.

16

Pēdējie soļi: izņem kūku no ledusskapja un apziež ar sagatavoto citronu krēmu.

17

Dekorē pēc sirds patikas – ar ogām, augļiem un citām sastāvdaļām.

18

Kūku liek ledusskapī un izņem 30 minūtes pirms pasniegšanas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!