Foto: Viktorija Kožemjakina

"Tavas acis tik zaļas kā kukurūza,
Tavas plaukstas tik mazas kā kukurūza.
Tik stingrās formās kā Kārlim Krūzam
Ap tavu māju aug kukurūza.
Tu ej uz aku ar zaļo krūzi,
Uz krūzes stāv rakstīts "Kukurūza"."

Labāk kā Elsbergs, Kulakovs un "Pērkons" par kukurūzu laikam nevar pateikt un nodziedāt neviens. Atliek vien klausīties, dziedāt līdzi (jo gatavojot ir jādzied! Ēdiens vienmēr garšo labāk, ja gatavotājs dziedājis ko sirdij tuvu, vienalga, balsī vai nebalsī!) un pagatavot kukurūzas auksto zupu. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

15Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
2 kukurūzas vālītes (vai 400 g konservētas kukurūzas)1 gab.dzeltenā paprika200 gdzeltenie tomāti1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšasūdens1 saujapētersīļi pēc garšassāls pēc garšaspipari olīveļļa

Pagatavošana

1

Kukurūzas graudus nogriež no serdes, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriež gabalos. Ja negribas sarežģīt, var izmantot konservētu kukurūzu, bet nu – svaigs ir svaigs.

2

Liek dārzeņus ledusskapī, lai tie kārtīgi atdziest.

3

Atvēsinātos dārzeņus liek blenderī, nepārspīlējot pievieno ūdeni, ledu (jāatceras, ka tas izkusīs un palielinās ūdens daudzumu) un sablendē līdz viendabīgai masai.

4

Pievieno sāli un piparus, samaisa.

5

Lej šķīvjos un rotā ar šļuku olīveļļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!