Foto: Elza
Tomātu trakums ir sācies, un tomātu mērču recepšu nekad nevar būt par daudz. Skaidrs, ka labākās un drošākās vienmēr ir mammas receptes. Lūk, Elzas mammas recepte Elzas izpildījumā, fiksējot svarīgākos brīžus procesa gaitā.
90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

700 gtomāti1 gab.liela zaļā paprika4 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšaspipari3 gab.bazilika lapiņas3 ĒKeļļa apcepšanai, pārliešanai

Pagatavošana

1

Tomātus aplej ar karstu ūdeni, lai nedaudz noblanšējas, kamēr notiek darbošanās ar papriku un ķiploku.

2

Sagriež papriku palielos gabalos, nomizo ķiploka daiviņas. Liek karstā pannā uz lielas uguns viegli apcept.

3

Ķiploku ar dakšiņu saspiež, paprikai noņem apdegušo miziņu, sagriež mazākos gabalos un met katlā.

4

Nomizo tomātus, sagriež gabalos, met katlā.

5

Pievieno sāli un piparus pēc garšas, vāra uz lēnas uguns apmēram stundu.

6

Pilda sakarsētā burkā, burkā var ielikt nedaudz svaiga bazilika. Uzlej nedaudz eļļas un izlīdzina, lai noklāj virsmu. Burka pilna nesanāk – skaidrs, būs jāvāra vēl. Bet šodien pietiek. Skrūvē vāku virsū un iet atpūsties.

Foto: Elza
Foto: Elza
Foto: Elza
Foto: Elza
Foto: Elza
Foto: Elza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!