Foto: Egitas virtuve

"Man vienmēr ir patikušas lielās amerikāņu stila pankūkas," saka Egita no Egitas virtuve. "Laikam kaut kur nedaudz atgādina skolas laiku rauga pankūkas – biezas un stingras. Šī ir universāla recepte, ko var papildināt ne tikai ar mellenēm, bet arī ar citām ogām."

40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
2 gab.olas3 TKcepamais pulveris0.5 TKdzeramā soda50 gcukurs500 mlpaniņas200 gmilti500 mllielogu mellenes

Pagatavošana

1

Lielā bļodā saputo olas ar cukuru, cepamo pulveri un sodu.

2

Iekuļ paniņas.

3

Bļodā iesijā miltus un viegli sajauc, lai nav kunkuļu.

4

Iemaisa mellenes.

5

Cep mērenā siltumā viegli ietaukotā pannā no abām pusēm zeltaini brūnas.

6

Pasniedz karstas ar kādu sīrupu un papildus ogām.

Padoms ērtākai cepšanai

Lai ceptu biezās pankūkas, vērts iegādāties labu, mazu panniņu, ko var lietot arī vienas porcijas omlešu cepšanai un citiem ēdieniem vai tad, kad nepieciešams viegli apcept kaut ko, kas ir mazā daudzumā – sīpolu, garšvielu maisījumu un tamlīdzīgi. Vienā cepienā sanāk viena liela pankūka.

Sīrupa izvēle

Sīrupu vislabāk izvēlēties nevis parasto ogļu vai augu, bet īsti saldo - kļavu sīrupu vai cukura sīrupu, kā jau amerikāņu stila pankūkām piestāv.

Lai labi garšo! Iedvesmai - saldo pankūku recepšu izlase no Tasty krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!