Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas nomazgā un sagriež palielos gabalos.
Lielā pretpiedeguma katlā, daļā eļļas apcep sīpolus. Kad tie sāk viegli apbrūnināties, pievieno ķiploku daiviņas, vēl mazliet pacep. Eļļu ar sīpoliem un ķiplokiem nolej bļodā un noliek malā.
Tai pašā katlā ielej atlikušo eļļu, tajā apcep burkānus, pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno cukini, vēl maisot nedaudz pacep arī aptuveni 5 minūtes.
Beigās pievieno nomizotus tomātus un tomātu pastu (lai tomātus vieglāk nomizot, tos pāris minūtes blanšē vārošā ūdenī).
Katlā ieliek atpakaļ arī apceptos sīpolus un ķiplokus, sāli un piparus. Uzliek vāku un, pa laikam apmaisot, sautē, līdz dārzeņi mīksti. Sautēšanas laiks apmēram 20 minūtes.
Visu gatavo dārzeņu masu samaļ virtuves kombainā vai ar gaļas mašīnu, izmantojot rupjo gaļas mašīnas nazi – tā, lai neveidojas pilnībā viendabīga putra, bet dārzeņu masā saglabājas arī mazi dārzeņu gabaliņi.
Karsto masu lej sterilizētās burkās. No receptē minētā produktu daudzuma sanāk apmēram 2,8 litri gatavo cukini ikru.
Lai rudens smaržas un garšas iedvesmo gatavot!