plātsmaize, ābolu plātsmaize, plūmju plātsmaize Foto: Vita Daukste-Goba
Foto: DELFI
Āboli un plūmes ir augusta superaugļi, no kuriem var pagatavot dažādus gardumus – kompotus, ievārījumus, saldos ēdienus, kūkas un ne tikai. Atliek tikai aizčāpot uz dārzu! Ierasts, ka plātsmaizes gatavo no rauga vai smilšu mīklas, bet lieliska alternatīva ir arī kefīra mīkla. Lūk, ātrā ābolu un plūmju plātsmaize, kurai mīkla nav jāmīca un jāraudzē. Vienkārši un garšīgi!
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:500 gkviešu milti250 gkefīrs4 gab.olas250 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:2 gab.olas330 gskābais krējums (20%)4 ĒKcukurs1 TKkanēlis1 TKvaniļas cukurs10 gab.āboli6 gab.plūmes

Pagatavošana

1

Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas saputo ar mikseri. Mīklu lej uz cepamās plāts, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru. Atļauj tai "atpūsties".

2

Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež tos šķēlītēs. Tāpat šķēlītēs sagriež arī plūmes.

3

Uz mīklas rindā kārto ābolu un plūmju šķēlītes.

4

Saputo olas ar cukuru tā, lai masa atgādina gaisīgo biskvīta masu. Tātad – masa ir dubultojusies apjomā un ir kļuvusi gaiši dzeltena. Pievieno krējumu, kanēli un vaniļas cukuru, visu saputo.

Foto: DELFI
5

Krējuma-olu masu lej virsū ābolu un plūmju šķēlītēm, šķidro masu izlīdzina ar karoti.

6

Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 180 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!