Foto: Aina gatavo

Čedaras siera intensīvā garša cepumos kļūst noapaļoti maiga, un cepumiņi baudāmi gan pie tējas, gan kraukšķīga baltvīna glāzes jaukā vasaras novakarā. Vislielākā cepumiņu burvība ir tā, ka ne tos cepot, ne baudot, nav īpaši jāiespringst. Recepti iesaka Aina Gatavo.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

110 gČedaras siers180 gmilti110 gsviests1 gab.ola80 gsēklu maisījums1 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls1 TKcukurs

Pagatavošana

1

Istabas temperatūras sviestu saberž kopā ar miltiem līdz drumstalām.

2

Pievieno olu, sāli, cukuru, cepamo pulveri un labi samīca mīklu.

3

Uz smalkās rīves sarīvē sieru.

4

Sieru un sēklu maisījumu pievieno mīklai un labi izmīca.

5

Izrullē mīklu un veido cepumus.

6

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° 10-12 min.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!