Veidojam recepšu kolekciju "Students virtuvē" kopā! Sūti savu recepti uz receptes@delfi.lv
Savu improvizēto maltās gaļas mērci saucu par ''chili con carne'' ''māsīcu'', jo, lai arī manā receptē ir tikai divas sastāvdaļas, gala rezultāts ļoti līdzinās piesauktajai maltītei.
Ņem vērā, ka ''Spilva'' Pupiņas meksikāņu gaumē ir nedaudz asas. Manas garšas kārpiņas jau ir norūdītas, tāpēc šo asumu īsti nejūtu, bet, piemēram, manai mammai pupiņas bez papildu asajām garšvielām liekas diezgan asas. Tāpēc, ja esi jutīgs pret pikantiem ēdieniem, labāk pirmajā gatavošanas reizē papildu asās garšvielas nepievieno.
Protams, griķu vietā vari arī uzvārīt makaronus, rīsus, kartupeļus vai jebko citu, kas tev garšo vislabāk (starp citu pati mērce labi garšos arī viena pati). Un maltīti vari arī pasniegt kopā ar kādiem salātiem, piemēram, klasiskajiem lapu salātu vai tomātu, gurķu un krējuma salātiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā uzsilda ūdeni un liek vārīties griķu paciņu. Vāra 15 līdz 20 minūtes.
Kad griķi aptuveni 5 minūtes jau pavārījušies, pannā ielej mazliet olīveļļas un uzsilda cepšanai. Kad tā uzsilusi, pannā liek visu malto gaļu un cep līdz tā pilnībā izcepusies, pat mazliet apbrūninājusies. Uz cepšanas beigām var pievienot sev vēlamās garšvielas (es parasti izvēlos sāli, piparus, arī vistas gaļas garšvielas, jo, manuprāt, tās ļoti labi papildina arī liellopa un cūkgaļas ēdienus, un nedaudz maltu aso papriku).
Novārītos griķus nokāš, nospiež lieko ūdeni, atgriež paciņas vienu galu un ar ēdamkaroti uz šķīvja liek tik daudz, cik liela ir ēstgriba. Pēc tam uz griķiem liek pagatavoto mērci. Lai garšīgi!
Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.