Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepamtraukā ielej nedaudz olīveļļas un pievieno sasmalcinātus ķiplokus.
Trauka saturam pievieno nomazgātus ķirštomātus un nelielos posmos salauztus sparģeļus.
Pārkaisa ar sāli un pipariem un samaisa. Ar sāli nevajag pārspīlēt, jo siers būs gana sāļš.
Tomātus un sparģeļus pabīda pa cepamtrauka malām un brīvajā vietā liek fetas sieru (vienā gabalā – kā izņemts no iepakojuma).
Sieram pārslaka nedaudz olīveļļas un pārkaisa maltus melnos piparus.
Trauku liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190 grādos aptuveni 30 minūtes.
Kamēr cepas siers un tomāti, vāra makaronus. (Kad makaroni gatavi, pietaupa vienu krūzi ūdens, kurā vārījās pasta – iespējams, tas noderēs mērcei).
Kad tomāti un siers izcepušies, tos izņem no krāsns un samaisa.
Pievieno vārītos makaronus, samaisa ar ceptajiem tomātiem un fetu. Ja šķiet, ka mērcei pietrūkst krēmīguma, pievieno iepriekš saglabāto pastas ūdeni.
Pārkaisa ar baziliku un bauda!
Lai labi garšo!