Svaigas rudens ražas laiks ir īstais brīdis, kad pagatavot gardu un sildošu dārzeņu sautējumu. Tādā veidā top ne tikai veselīga maltīte, bet tiek izmantota laba daļa dārzeņu. Šo dārzeņu sautējumu varētu saukt par latviešu ratatuju (ratatouille). Garšos pat tiem, kas ar dārzeņiem ir uz "jūs", sola "safran.lv" recepšu meistari!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Ripiņās sagriež burkānus, salmiņos sagriež papriku, gabaliņos sagriež tomātus un vidēja lieluma kabaci.
Katliņā ielej un sakarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus.
Pievieno burkānus.
Kad arī tie apcepušies zeltaini, pievieno paprika un pēc brīža arī tomātus.
Pēc maza brīža pievieno kabaci.
Kad viss kādu laiku jau pasautējies pievieno garšvielas un universālos garšvielu maisījumus:
- Adigejas sāli ar kaltētājiem zaļumiem, kas piešķir ēdienam ne tikai vajadzīgo sāls daudzumu, bet arī burvīgu aromātu;
- asās paprikas pulveri, kas piešķir sautējumam vajadzīgo asumiņu;
- Kentuki garšvielu maisījumu kaltētu ķiploku sastāvā;
- Svanetijas sāli pievieno kā universālo garšvielu sautējuma garšas piesātināšanai, ko paveic 22 sastāvā esošās garšvielas.
- Protams, kur nu bez pipariem – pievieno arī maltu piecu piparu maisījumu.
Labu apetīti!
Garšvielas un Latvijā ražotus garšvielu maisījumus par vairumbāzes cenām pērc www.safrans.lv