120Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
600 gmilti10 gsausais raugs2 ĒKolīveļļa1 TKsāls340 mlremdens ūdens
Pagatavošana
1
Visas sastāvdaļas sajauc kopā, samīca mīklu.
2
Apber mīklu ar miltiem, pārklāj ar dvielīti un atstāj uz stundu raudzēties.
3
Kad mīkla ir dubultojusies, sadala to četrās daļās. No katras daļas izveido mīklas bumbu. Tad to ar rokām saspiež plakanu kā plāceni. Plāceni saritina trubiņā un izveido kukulīša formu.
4
Liek visus četrus kukulīšus uz plāts, apsedz ar tīru dvieli un atstāj uz 20 minūtēm mierā.
5
Tad katru kukulīti mazliet apsmērē ar miltiem, ar asu nazi iegriež rieviņas.
6
Cep cepeškrāsnī 220 grādos apmēram 25 minūtes.
Var atdzesēt un ēst maizīti vēlāk, bet Veronika saka – viens kukulītis parasti apēdas uzreiz. Tikko cepta, silta maizīte ar sviestu – mmm… Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit