Šī saldējuma pagatavošanai nepieciešama saldējuma mašīna.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms ņem katliņu, kurā ieber 6 ēdamkarotes cukura un uzlej 250 ml ūdens. Vāra, kamēr veidojas šķidrs cukura sīrups. Cukura sīrupu ievieto ledusskapī un atdzesē.
Kad sīrups atdzisis, no saldētavas izņem speciālo saldējuma mašīnas trauku, kurā ielej kokosriekstu pienu, pagatavoto sīrupu, pieber šķipsniņu sāls, pievieno kokosriekstu skaidiņas un piepilina nedaudz pārtikas krāsvielu, kādu vien sirds kāro (šo soli var izlaist – saldējums sanāks vienkārši balts). Masu kārtīgi samaisa.
Trauku ievieto saldējuma mašīnā un ļauj gatavoties apmēram 30 minūtes, kamēr masa kļūst bieza (laiks atkarīgs no saldējuma mašīnas modeļa specifikācijas).
Gatavo saldējumu servē, saveļot bumbiņās ar speciālo karoti, dekorē ar svaigām ogām, šokolādes vai kakao sīrupu, apber ar kaltētiem ananasu kraukšķiem.
Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!