Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo divas bļodas – viena būs sausajām sastāvdaļām, bet otra – slapjajām.
Nomizo ābolus, tos sarīvē. Daļu var arī sagriezt kubiņos, jo tā būs gardāk.
Vienā bļodā ber visas sausās sastāvdaļas, visu samaisa. Otrā bļodā to pašu izdara ar slapjajām. Abu bļodu saturus apvieno, visu rūpīgi samaisa. Uzreiz brīdinu – mīkla būs bieza, bet tā tam ir jābūt.
Mīklu liek cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru. Ja tā nav, veidni var ietaukot ar sviesta pikucīti, iebērt nedaudz miltus.
Cep 180 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 55 minūtes.
Var pasniegt kopā ar saldējuma bumbu, piemēram, kaut vai paštaisītu saldējumu, kas pārsteigs mājiniekus vai viesus. Recepti lūko šeit.
Vai arī – pārkaisot ar pūdercukuru. Kūka ļoti labi garšos arī nākamajā dienā, tā būs ļoti mīksta!
Lai labi garšo!