Ābolu kūka bez olām, ābolu kūka, ābolu kēkss, kēkss
Foto: DELFI
Kad slinkums iet uz veikalu, bet gribas kaut ko garšīgu, tad jāpārskata savi krājumi. Parasti kūku pagatavošanā jāizmanto olas, bet arī to man nebija, toties pārējās sastāvdaļas gan. Tā tapa ābolu kūka bez olām!
70Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

SAUSĀS SASTĀVDAĻAS: kviešu milti3 ĒKcepamais pulveris5 ĒKcukurs1 šķipsnasāls SLAPJĀS SASTĀVDAĻAS:3 gab.āboli (3 lieli āboli)1 ĒKcitronu sula240 mlpiens130 mlrapšu eļļa DEKORĒŠANAI: pūdercukurs

Pagatavošana

1

Sagatavo divas bļodas – viena būs sausajām sastāvdaļām, bet otra – slapjajām.

2

Nomizo ābolus, tos sarīvē. Daļu var arī sagriezt kubiņos, jo tā būs gardāk.

3

Vienā bļodā ber visas sausās sastāvdaļas, visu samaisa. Otrā bļodā to pašu izdara ar slapjajām. Abu bļodu saturus apvieno, visu rūpīgi samaisa. Uzreiz brīdinu – mīkla būs bieza, bet tā tam ir jābūt.

Foto: DELFI
4

Mīklu liek cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru. Ja tā nav, veidni var ietaukot ar sviesta pikucīti, iebērt nedaudz miltus.

5

Cep 180 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 55 minūtes.

Foto: DELFI
6

Var pasniegt kopā ar saldējuma bumbu, piemēram, kaut vai paštaisītu saldējumu, kas pārsteigs mājiniekus vai viesus. Recepti lūko šeit.

Foto: DELFI
7

Vai arī – pārkaisot ar pūdercukuru. Kūka ļoti labi garšos arī nākamajā dienā, tā būs ļoti mīksta!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!