Foto: Virtuvē ar Unu

"Ikea" gaļas bumbiņas ir ikoniskas, un līdzīgas bumbiņas var pagatavot arī mājās. "Beidzot man viņas sanāca pagatavot pašai," saka kulinārā bloga saimniece Una no "Virtuvē ar Unu".

30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gcūkgaļa (malta)1 gab.ola1 ĒKskābais krējums2 ĒKkartupeļu ciete2 ĒKsīpoli (rīvēts)1 TKsāls0.25 TKpipari80 gūdens eļļa

Pagatavošana

1

Traukā liek malto gaļu, olu, kartupeļu cieti, sīpolu, sāli, piparus, ūdeni un skābo krējumu - kārtīgi samaisa (Una to dara ar miksera palīdzību);

2

Ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas.

3

Liek pa porcijām karstā eļļā (Una to dara elektroniskajā katlā, kurā taisa frī kartupeļus). Bumbiņas apcep zeltainas.

4

Kad tās izņem, pirms pasniegšanas apcep vēl sviestā kādas 5 minūtes. Gaļas bumbiņas ideāli garšos ar kartupeļu biezeni!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!