Foto: Ieva Berga
Sulīga, bagātīga burkānmaize piestāv rudenim. Gardums, kas piepilda māju ar brīnišķīgu smaržu un vairo omulību. Recepti iesaka dizainere Ieva Berga.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.burkāni350 gkviešu milti1 TKsāls3 gab.olas80 gaugu eļļa15 mlpiens100 ggrauzdēti rieksti100 gžāvēti augļi2 TKcepamais pulveris1 TKkanēlis (ja vēlas)

Pagatavošana

1


Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.

2

Miltus, cepamo pulveri, sāli samaisa. Pievieno drupinātus riekstus un žāvētos augļus.

3

Pienu viegli sakuļ ar eļļu un olām. Iemaisa rīvētos burkānus. Masu ielej miltu, riekstu un augļu maisījumā.

4

Visu viegli samaisa, pārāk nepārmaisot.

5

Mīklu lej formā, kas izklāta ar cepampapīru. Var to vienkārši ietaukot un nobārstīt ar miltiem.

6

Cep 175° 50-60 minūtes, kamēr, iedurot irbulīti, tas paliek sauss.

7

Izņemot no cepeškrāsns pārklāj ar dvieli un ļauj mierīgi atdzist.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!