Sastāvdaļas
Pagatavošana
Brokoļus nomazgā, sadala sīkāk. Tvaicējamā katlā lej ūdeni, kad tas sāk vārīties, tvaicē brokoļus 6 min zem vāka.
Pēc tvaicēšanas uzreiz pārliek bļodā ar ledusaukstu ūdeni, lai pārtrauktu gatavošanos un apturētu krāsas maiņu. Tvaicēšanās procesā iegūto buljonu neizlej.
Pannā vienā ēdamkarotē sviesta apcep smalki sagrieztu puravu, pēc pāris minūtēm pievieno arī sakapātu vai izspiestu ķiploku. Vēl mazliet pacep, tad pannā maisot pievieno tējkaroti miltu. Kad milti uzkarsuši, pielej mazliet brokoļu buljona, lauru lapu un pāris minūtes visu pasautē.
Tad pievieno saldo krējumu un siera gabaliņus, maisa, līdz siers izkūst un atstāj siltumā.
Citā pannā izkausē ēdamkaroti sviesta, tajā apcepot brokoļus.
Uz šķīvja kārto brokoļus, pārlej ar mērci, ja vēlas, pārber ar sadrupinātu sieru. Ideāli sader ar grauzdētu baltmaizi vai kartupeļu biezeni.