Foto: Spināti un sviests

Burkānu sula ir jādzer, īpaši tagad, kad burkāni ir tik svaigi sulīgi. Bet ko darīt ar biezumiem? Iecept gardos plācenīšos! Recepti iesaka Ieva Salmane no restorāna "Spināti un sviests".

75Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.ola1 gab.apelsīna miziņa0.5 TKsāls40 gmilti300 gburkāni50 gmanna30 gcukurs200 gbiezpiens

Pagatavošana

1

Burkānus sarīvē uz smalkas rīves un izspiež no tiem sulu. Pusei no svara vajadzētu sanākt sulai, pusei – biezumiem. Sulu izdzer, piepilinot kādu pili olīveļļas.

2

Pie rīvētā burkāna liek klāt biezpienu, apelsīna miziņu, cukuru, sāli un olu. Visu samaisa.

3

Pieber miltus un mannu un vieglām rokām samīca mīklu.

4

Mīklai ļauj pusstundu pastāvēt, kamēr uzbriest manna.

5

Izveido nelielus, apmēram 2 cm biezus plācenīšus un apviļā mannā.

6

Cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā vidējā karstumā skaisti zeltainus.

Lai labi garšo un veselība turas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!