Burkānu sula ir jādzer, īpaši tagad, kad burkāni ir tik svaigi sulīgi. Bet ko darīt ar biezumiem? Iecept gardos plācenīšos! Recepti iesaka Ieva Salmane no restorāna "Spināti un sviests".
75Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 gab.ola1 gab.apelsīna miziņa0.5 TKsāls40 gmilti300 gburkāni50 gmanna30 gcukurs200 gbiezpiens
Pagatavošana
1
Burkānus sarīvē uz smalkas rīves un izspiež no tiem sulu. Pusei no svara vajadzētu sanākt sulai, pusei – biezumiem. Sulu izdzer, piepilinot kādu pili olīveļļas.
2
Pie rīvētā burkāna liek klāt biezpienu, apelsīna miziņu, cukuru, sāli un olu. Visu samaisa.
3
Pieber miltus un mannu un vieglām rokām samīca mīklu.
4
Mīklai ļauj pusstundu pastāvēt, kamēr uzbriest manna.
5
Izveido nelielus, apmēram 2 cm biezus plācenīšus un apviļā mannā.
6
Cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā vidējā karstumā skaisti zeltainus.
Lai labi garšo un veselība turas!
BrokastisLaunagsVakariņasĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemCepšanaPannā cepts ēdiensApelsīniBiezpiensBurkāniCukursMannaMiltiIkdienas maltīteiDārzeņu pankūkas un plācenīši
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit