Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visu, kas mizojams nomizo. Burkānu un batāti sagriež gabaliņos un liek vārīties buljonā.
Ķirbi sagriež, apkaisa ar garšvielām, apslaka ar eļļu un liek cepeškrāsnī uz 180-190°C, cep līdz mīksts, apmēram 30 min (atkarīgs no gabalu lieluma).
Sīpolu, ķiploku un ingveru sagriež (ar smalkumu var neaizrauties, tāpat pēc tam blendēs) un apcep uz pannas.
Sacepto ķirbi, sīpolu, ķiploku, ingveru liek katlā pie novārītā burkāna un batātes. Visu sablendē.
Pievieno kokosriekstu pienu un garšaugus pēc nepieciešamības un garšas vēlmēm. Visu uzsilda līdz pirmajam burbulim.
Garneles sacep sviestā ar ķiploku (daudzums pēc gaumes), pārlej ar citrona sulu, var pārkaistīt arī ar citronpipariem. Kad apceptas (uzmanību, neaizskatīties telefonā un nepārcept!), garnelēm var pievienot saldo čili mērci, ja patīk pikantāka garša.
Krēmzupu pasniedz ar balzamiko krēmu, pesto, rīvētu cieto sieru, sēklu maisījumu un garnelēm.
Lai labi garšo!