Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miezerī saberž garšvielu maisījumu.
Iesala ekstraktu lej katlā, pievieno cukuru, sviestu un maisot vāra līdz burbulim. Izslēdz plīti.
Verdošajā masā iekuļ pusi no izsijātiem miltiem un saberzto garšvielu maisījumu. Visu kuļ, līdz masa atdalās no katla malām un kļūst vijīga.
Mīklu nedaudz padzesē. Tikmēr otru pusi miltu sajauc ar cepamo pulveri.
Mīklā iekuļ sakultas olas un pārējos miltus.
Mīklu kārtīgi izmīca un noliek uz dažām stundām vai, vēl labāk uz nakti, atpūsties vēsā vietā.
Piparkūku bilžu vēl nav, jo šogad vēl neesam cepuši - fotogrāfijā redzams brīdis no mīklas vārīšanas. Bet tas jau arī ir pats svarīgākais patiesībā. Mīkla ir plastiska un labi rullējas. Piparkūkas iznāk gaiši brūnas, gludas. Tās ir kraukšķīgas un nav pārāk stipras, tomēr Ziemassvētku garšvielu mikšļa klātbūtne ir labi sajūtama. (Tātad, ja gribas lielāku stiprumiņu, jākoriģē garšvielu maisījums pēc saviem ieskatiem.) Lai labi garšo!