Foto: Valmieras novada pašvaldība
Valmieras novads bagāts ar ēdieniem, kuru nosaukumi saistās ar novada dabas skaistumu un bagātībām. Grūti gan iedomāties, kādēļ šis veģetārais sacepums nosaukts tieši Gaujas vārdā. Taču recepte izklausās garšīga un sildoša, vai ne?
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
880 gkāposti200 gburkāni300 gzaļie zirnīši200 gsaldais krējums4 gab.olas60 gsiers60 gsviests pēc garšasmuskatrieksts pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Kāpostu sagriež lielos gabalos, izgriež ārā kacena daļu. Vāra, kamēr mīksts, tad sagriež kubiņos.

2

Izvāra burkānus, sagriež kubiņos.

3

Uzmanīgi samaisa burkānus un kāpostus, pieliek zaļos zirnīšus.

4

Dārzeņu masā ielej saldo krējumu, iecilā saputotas olas, pievieno sāli, muskatriekstus.

5

Cep atsevišķos trauciņos vai lielākā cepamtraukā apmēram 20 min, kamēr masa sāk sarecēt.

6

Izņem no cepeškrāsns, uzliek sviest pikucīšus, pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl kādas 5 minūtes.

7

Pasniedz karstu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!