Foto: Ilma Rugāja
Ilma Rugāja šos salātus ģimenei gatavo nedēļai – un ar katru dienu tie kļūst garšīgāki un garšīgāki! Tie ir veselīgi, atspirdzinoši un arī ekonomiski saudzējoši. Salātu marināde lieliski varot apārstēt arī no rīta pēc ballītes sāpošu galvu.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.kāposts3 gab.sarkanā paprika3 gab.burkāni500 mlkarsts ūdens50 gcukurs1 ĒKsāls70 mlolīveļļa40 mlābolu etiķis 5%

Pagatavošana

1

Visus dārzeņus saēvelē (vai smalki sagriež) un sajauc (visvieglāk ar rokām lielā bļodā). Dārzeņu proporcijas var brīvi variēt.

2

Sagatavo marinādi: karstā (uzvārītā) ūdeni liek visu pēc kārtas - sāli, cukuru, eļļu un etiķi. Visu kārtīgi sajauc, lai cukurs un sāls izšķīst.

3

Uzlej dārzeņiem karsto marinādi. Tad salātus saliek burkās (nevajag traki sastampāt) un pārlej marinādi, kas palikusi bļodā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!